august, 2011

Toţi trebuie să aibă în viaţă cîte un Nemo….

luni, 29 august, 2011

Vreau să mă pierd într-un amurg străin, lipsit de generozitatea colorilor. Vreau să mă pierd într-un amurg în care să nu mai găsesc pe nimeni. Numai eu şi Nemo. Eu şi amurgul străin.

Cînd îmi tremură degetele, cînd plămînii mi se umplu de apă, caut şi mai multă ploaie.

…. (sper să revin în această seară), da acum mă duc să caut amurgul… Nu-i. S-a dus. Nu mai este.

Fără aripi…

luni, 29 august, 2011
YouTube previzualizare imagini

De 1000 de ori

vineri, 26 august, 2011

Scump……. Neaţa de 1000 de ori….

YouTube previzualizare imagini

“Oameni şi destine” cu Iulian Filip

duminică, 21 august, 2011
YouTube previzualizare imagini

Balade vesele…

vineri, 19 august, 2011

ALCHIMÍE s.f. Știință ocultă apărută în Egiptul antic și răspândită în evul mediu, care urmărea găsirea „elixirului vieții” pentru a obține tinerețea veșnică și a „pietrei filozofale” miraculoase cu care să prefacă toate metalele în aur. [Gen. -iei. / cf. fr. alchimie, it.alchimia < lat. med. alchemia, ar. al-kimiya].

COMUNICÁRE, comúnic, vb. I. 1. Tranz. A face cunoscut, a da de știre; a informa, a înștiința, a spune. ♦ Intranz. (Despre oameni, comunități sociale etc.) A se pune în legătură, în contact cu…; a vorbi cu… 2. Intranz. A fi în legătură cu…, a duce la… Cămara comunică cu pivnița. – Din fr. communiquer.

DISPONIBILITÁTE, disponibilități, s. f. 1. Însușirea de a fi disponibil; starea a ceea ce este disponibil. 2. (În loc. adv.În disponibilitate = scos (temporar) dintr-o slujbă (cu posibilitatea de a fi rechemat în activitate). 3. Lucru, bun de care se poate dispune; rezervă. 4. (Mai ales la pl.) Stare sufletească în care sentimentele și rațiunea se manifestă libere și în plenitudinea lor. – Din fr. disponibilité.


P.S. Asta e formula magică; aşa funcţionează iubirea. Alchimie, comunicare şi disponibilitate. Primele două – clar şi pisicii mele care fosăie acum lângă urechea mea, iar disponibilitatea … Disponibilitatea e cea mai importantă, după mine. Disponibilitatea de a te baza în momente grele şi atunci cînd eşti dorit să îi vorbeşti; cînd te simţi rănit şi cînd eşti fericit. Disponibilitatea de a fi alături, nu de a sta deoparte.

Nimic complicat, nimic de cerut, nimic de dat şi de puj gaj. O iubire nu ţine atât cât mănânci “morojnă”; ea nu poate fi prea multă sau prea diluată. O iubire poate fi doar PREA PUŢINĂ. Nu pune întrebări şi nu aştepta răspunsuri.

Dacă nu-ţi iese ecuaţia, dacă simţi că eşti mereu scos din schemă – “Rămâi sănătoasă, cucoană, /Că-mi iau geamantanul și plec!”