Ajun … cu mai multă bunătate

Câte o lumânare pentru fiecare treaptă, pentru fiecare zi, pentru fiecare scăpătare…

Nu fac totaluri de Crăciun; nu răsfoiesc pagini şi nu răscolesc amintiri. Mă rog pentru toţi cei care m-au cunoscut, pentru toţi cei care au fost alături, pentru toţi cei care mi-au permis să le întind o mână atunci când au avut nevoie de ea şi le mulţumesc celor care m-au luat de mână atunci când nu vedeam pe unde calc.

Nu fac totaluri, nu vreau să-mi amintesc ce a fost din tot ceea ce mi-am dorit să nu fie.

Parcă nu-i momentul să vorbesc de dezamăgiri şi de deziluzii, despre cât de greu e să crezi în oamenii în care ai investit şi pe care i-ai investit în “rang” de “foarte aproape”. Şi, dacă aşa se spune, înseamnă că aşa şi trebuie să fac: să nu ne amintim de grele şi rele.

Bine, recunosc, nu-i uşor să îţi ţii limba după dinţi atunci când merg toate de-a oaia (mai potrivită sintagmă nu am găsit), mai ales dacă aceste “lucrături” sunt manuale, făcute cu bună-ştiinţă de oameni cu “frica” lui Dumnezeu şi “meşteşugarii” ăstia, pesemne, … nu au auzit că de sărbători trebuie să fii curat şi luminat ca lacrima. Dar, lasă, spune mama … lasă mamii.

Las, mamii, las… Pentru că mai presus de toate există ceea ce numim noi “lucruri neînţelese” şi ele cotrobăiesc prin mine, prin tine, prin fiecare dintre noi ca într-un sac cu minuni şi curăţă tot răul, toată spurcăciunea. Şi te simţi altfel, nu ştiu cum să explic, ca după boală; mai bine zis ca în primele zile de convalescenţă… când poţi spune: “Gata, lele, mă lasă… ce-a fost mai greu, a trecut. Iaca, în câteva zile, scăpăm de cumpănă”. Da, mă simt lipsită totalmente de vlagă, dar simt că am scăpat şi de virus.

De asta spun că nu fac totaluri, nu răscolesc şi nu cotrobăiesc prin minte ca să dau de rău, ranchiună, invidie şi alte “bunătăţi” pentru un “meniu” ce îţi “subţiază” încrederea şi puterea sufletească.

Doamne, îţi mulţumesc că eşti în inima şi casa mea, îţi mulţumesc pentru lumânarea asta sfioasă şi pentru lacrimile de astă-noapte, pentru fiinţa de lângă mine şi pentru tot-tot-tot despre care nu am să spun aici. Nu mă mai dezbrobodesc şi nu mă mai despletesc ca înainte despre tot ce am în gând şi în suflet: n-u-u-u-u-u-u-i.

De Crăciun devenim mai buni, vorba cântecului…

YouTube previzualizare imagini

Crăciun Fericit şi fiţi mai buni…

p.s. Când te rogi, nu uita de îngeri. Ei sunt alături mereu, chiar şi atunci când focurile bradului luminează pentru oricine, nu şi pentru tine. Crede-mă, am încercat şi, minuuuune! Focurile ard, ochii strălucesc. Da, a venit Crăciunul!!!!

Un comentariu la “Ajun … cu mai multă bunătate”

  1. mari ilie spune:

    Ma rog pentru toti care m-au cunoscut,pentru toti care au fost alturi de mine,pentru toti care mi-au permis sa le intind o mana atunci cand au avut nevoie de ea si le multumesc celor care m-au luat de mana atunci cand nu vedeam pe unde calc…

Lasă un răspuns