Balade vesele…

ALCHIMÍE s.f. Știință ocultă apărută în Egiptul antic și răspândită în evul mediu, care urmărea găsirea „elixirului vieții” pentru a obține tinerețea veșnică și a „pietrei filozofale” miraculoase cu care să prefacă toate metalele în aur. [Gen. -iei. / cf. fr. alchimie, it.alchimia < lat. med. alchemia, ar. al-kimiya].

COMUNICÁRE, comúnic, vb. I. 1. Tranz. A face cunoscut, a da de știre; a informa, a înștiința, a spune. ♦ Intranz. (Despre oameni, comunități sociale etc.) A se pune în legătură, în contact cu…; a vorbi cu… 2. Intranz. A fi în legătură cu…, a duce la… Cămara comunică cu pivnița. – Din fr. communiquer.

DISPONIBILITÁTE, disponibilități, s. f. 1. Însușirea de a fi disponibil; starea a ceea ce este disponibil. 2. (În loc. adv.În disponibilitate = scos (temporar) dintr-o slujbă (cu posibilitatea de a fi rechemat în activitate). 3. Lucru, bun de care se poate dispune; rezervă. 4. (Mai ales la pl.) Stare sufletească în care sentimentele și rațiunea se manifestă libere și în plenitudinea lor. – Din fr. disponibilité.


P.S. Asta e formula magică; aşa funcţionează iubirea. Alchimie, comunicare şi disponibilitate. Primele două – clar şi pisicii mele care fosăie acum lângă urechea mea, iar disponibilitatea … Disponibilitatea e cea mai importantă, după mine. Disponibilitatea de a te baza în momente grele şi atunci cînd eşti dorit să îi vorbeşti; cînd te simţi rănit şi cînd eşti fericit. Disponibilitatea de a fi alături, nu de a sta deoparte.

Nimic complicat, nimic de cerut, nimic de dat şi de puj gaj. O iubire nu ţine atât cât mănânci “morojnă”; ea nu poate fi prea multă sau prea diluată. O iubire poate fi doar PREA PUŢINĂ. Nu pune întrebări şi nu aştepta răspunsuri.

Dacă nu-ţi iese ecuaţia, dacă simţi că eşti mereu scos din schemă – “Rămâi sănătoasă, cucoană, /Că-mi iau geamantanul și plec!”


Un comentariu la “Balade vesele…”

  1. Stas spune:

    Nu tot timpul se primeste. Se intimpla, giamantanul sa fie prea greu, ori Maria Sa Dragostea sa nu-ti permita sa pleci…

Lasă un răspuns