Scrisoare Moşului …

Îmi veni un dor de muzică clasică. Îmi veni un dor de ceea ce nu am de multă vreme: vreme.

Pentru mine. Pentru “mine” din mine, pentru “pitica” din mine care vrea sa semneze cărţi poştale de Crăciun … ascultînd Sonata Kreutzer sau Clar de lună (Sonata Lunii).

Mi-i dor de anii în care îmi programam week-end-ul şi, asta însemna “batem în cuie”…

Astăzi mă programez la manichiură şi nu pot ajunge, mă pregătesc de 1 lună să ajung la mama şi nicidecum nu pot. Vreau să stau în şosete cu prietena mea la un compot de gutui şi nu apuc să ajung. Şosete am, maşină am, benzină am – nu am vreme.

Moşule, dacă asculţi şi maturi nebuni, obosiţi, struniţi de vreme şi ani, adu-mi de Crăciun un pic de vreme: să-i vopsesc părul mamei mele, să împărţim cele 30 de păpuşi cu soră-mea, să beau compot de gutui cu prietena mea, să-mi “cert de bine” copilul că are 8,64 la mate (prima oară-n viaţă!) …. şi să mă laud tuturor că are note super mari la engleză şi franceză, dar şi la istorie şi română….

Vreau vreme ca să calc cămăşi, să merg în voie, să dorm cîte 8 ore, să mă duc de Crăciun la fratele meu şi să-i spun cîte am le-am mai  trăit anul acesta. Vreau vreme ca să mă rog la Doamne-Doamne pentru tatăl meu şi pentru bărbatul vieţii mele.

Vreau vreme ca să îmi usuc părul aşa, aiurea, lătrînd la ai mei prin casă… Vreau să mă trezesc cu o căpiţă de fîn în cap şi să nu-mi frig limba cu cafeaua.

Vreau să mai citesc din Cioclea şi să trec la Gogol. Vreau să am vreme pentru florile mele, atît de urîte şi, atît de “ale mele”. Vreau să fac ordine în dulap (nu că ar fi dezordine), dar ….

Vreau să răscolesc prin cutiile cu cărţi…

Vreau să mă bucur în linişte de darul de la Moş Nicolae: un număr foarte rar, al unei reviste din 1935. Aşa şi nu am vreme pentru ea, iar în grabă nu vreau să-l răsfoiesc.

Vreau să merg la cumpărături şi să pierd ore în şir alegînd daruri pentru cei dragi….

Şi mai vreau o seară cu muuuuuuuulte lumînări,  1000 şi 1000 de vise, şi 1000 de dorinţe, şi 1000 de zimbete pentru cei care mi-au ţinut inima în mîini în vremi de nelinişte, şi 1000 de cîntece şi cărţi necitite, şi 1000 de nopţi nedormite pentru puii mei.

Moşule, nu vreau nimic. Vreme bună. Vreme…

3 comentarii la “Scrisoare Moşului …”

  1. Ciocolatika spune:

    Putina vreme o sa ne aduca mosul tuturor, sper ..

  2. Vio spune:

    Vreau sa am vreme sa intru mai des pe blogul tau, sa savurez ginduri curate si literatura buna; vreau sa am vreme pentru vreo postare mai inspirata, ca prea pline de duh sunt ale tale… Doamne ajuta!

  3. Otilian spune:

    …eu vreau acasa…

Lasă un răspuns