Sunt mîndră că am trăit-o şi pe asta!

YouTube previzualizare imagini

Fiul meu şi sora mea… au crescut fără ruguri de Paşti, fără “zareadka” de dimineaţă la şcoală, fără “politzaneatie”, fără tabără pionierească… Au crescut cu facebook, skype, iPad şi telefoane mobile, cu Harry Potter.

Fiul meu nu are mare frică atunci cînd fuge de la ore… Azi, intră frumușața mea de colegă, Mariana, și-mi gădilă nervii pînă cînd sunt gata să expodeze… “Tare-i frumușel băiatul tău…”. L-ai văzut pe facebook, întreb eu?! Nu, îmi răspunde Mariana. Numai ce l-am văzut; la EuroFotoArt…

Simt că-mi ies creierii și se înșiră ca și tomberoanele pe marginile străzilor din Chișinău… unde și unde cîte un gram.

Trag aer… și, îmi iau și cheile de la mașină ca să am unde-l cîlțîi, fără să-l vadă fetele…

Ajung la Euro Foto Art…

- Ovidiu-Darius, da matale ce cauți aici?

- Ăsta, tot el sînge din sîngele meu… fără să se bîlbîie, fără să se sperie și să înceapă să bîiguie ceva, nu atrage nici cea mai mică atenție la ceea ce zic eu și-și începe să-mi prezinte colegelel lui. Apoi s-a apropiat și m-a pupat de două ori pe frunte, ca să nu se aplece, mi-a ciufulit căpița de paie pe care o aveam azi în cap și mi-a amintit că odată, am mai făcut niște poze în acest studiou… Hai să mai facem vreo două, mi-a zis. Hai, am susținut și eu ideea, dar fără să o abandonez nici pe cea cu flocăiala… Iatp ce a ieșit…

Așadar, azi… amintiri muzicale, cîteva poze de familie și multă-tare multă speranță.

Mi-i jenă să recunosc, dar pînă nu a apărut Harry Potter 3 sau 4, eu nu pusesem mîna pe cărţile cu acelaşi nume să citesc ceea ce demult citise copilul meu.

Pentru I volum, i-am cerut un “10″ la mate şi mi l-a adus, pentru al doilea încă ceva, al treilea i l-am luat pentru că luasem un onorariu mai “dolofan”, al patrulea mi-a stors o lacrimă pentru că “slăbise” onorariul şi se scumpise cartea, aşa că am înjurat-o pe Rowling ca la uşa cortului: că nu are de conservat, că nu se linişteşte ca o femeiuşcă, că o apucat-o scrisul ş.a.m.d  :) .

Eu înjuram, iar fiul meu înghiţea volum după volum…. şi eu mă enervam şi nu reuşeam să mă dumiresc cum să-i trec pe lista de lecturi un Cehov, un Maupassant sau un Flaubert.

Ei bine, lucrurile s-au rezolvat de la sine… “S-a citit” şi din Maupassant şi din Flaubert, apoi, cu răbdare, am trecut la lecturi mai serioase, lucru care mi-a “linguşit” mîndria de mamă … iar acu cîteva zile m-am trezit cu o rugăminte care nicidecum nu semăna să vină de la fiul meu.

Ei bine, la asta voiam să ajung…. Pentru asta pierd timpul acum, deşi ar trebuie să văd pe unde găsesc o carte recomandată de un prieten în caz de depresie “de unică folosinţă”. “Предисловие Чеслава Милоша к книге Льва Шестова “Киргегард и современная экзитсенциальная философия”"…. iaca o tot caut, deocamdată caut cartea, după asta… mă bunghesc şi la “predislovie”. Cine are “druji” la Moskova, faceţi-mi un ghine… să scap de depresia asta de unică folosință “”….

Asta… despre carte, dar să revin la rugămintea fiului:

- Mami, vreau spă merg la Scorpions. Crezi că pot?!

Am rămas interzisă… Dacă îmi zicea de Dan Bălan, de Lady Gaga, dar Scorpions…

Scorpions a trăit în urechile mele de pe vreme cînd făceam pianul la Bălți și fugeam de la solfegiu la un coleg acasă, un evreu tare simpatic .., și care mi-a dat acces la Elvis, la Beatles… Dumnezeule….

Ce vremi?! Fugeam de la ore…. da nu ne trimiteam …. nu ne scoteam.. (cred că înțelegeți la ce mă refer…). Acultam muzică, bunica lui ne facea tartine cu unt și pește roșu, cu caviar… și mîncam portocale pînă ne îngălbenam la față…. :)

Și peste exact 20 de ani, fiul meu îmi cere un bilet la Scorpions…

Știu, încă nu-i totul pierdut. Dacă peste atîția ani, fiul meu ascultă “My way” a lui Elvis… si Wind of Change…. Înseamnă că manelele… și persoNiitățile  vor sta departe.

Show-ul de ieri a fost unul incredibil. Incredibil…

YouTube previzualizare imagini

…. si încă unul care îmi stoarce mereu lacrimi… una dintre ultimee prestații a unui Mare Artist, prea mare ca să găsesc acum civinte pentru el.

YouTube previzualizare imagini

P. S. Cu toate emoțiile și cu fotografile astea, am uitat să-l flocăiesc…. pentru că a plecat de la lecții… of,….

2 comentarii la “Sunt mîndră că am trăit-o şi pe asta!”

  1. Nadia spune:

    Off…, draga…
    M-am luat cu povestile tale si mai sa uit ca se termina piesa si mai am niste mesaje de adus…
    Minunat!

  2. un cineva spune:

    foarte frumos!

Lasă un răspuns