Ce dor mi-a fost…

Sunt nevorbită..

Aşa că revin.

Am atîtea să vă spun, dar pornesc de la o poveste…

Una cu Broscuţa Verzuţa…  Pe care o spuneam surorii mele, acum 16 ani.

Nu ştiu dacă îţi imaginezi cum e să aibă secrete nepotul şi mătuşa, da uite că la noi în familie aşa s-a întîmplat şi eu sunt tare geloasă pe ăştia doi… :)

Azi am să-ţi povestesc în cuvinte puţine despre sora mea.

Otilia împlineşte 16 ani.

Mi-i greu să povestesc pentru că mă năboiesc lacrimile. Mai ieri, acest ghemotoc, cu năsucul cît o buburuză, veni în casa noastră ca să ne ajute să supravieţuim şi….

… Şi a reuşit!

Otilia mea e fată mare. E mătuşa fiului meu. E unica şi cea mai scumpă fiinţă în viaţa mea care se numeşte soră. E cea care aseară, cînd am ajuns acasă de la aeroport, pe nervi, obosită şi fără geantă, s-a apropiat … m-a îmbrăţişat, da atît de strîns încît îmi veni iar lacrimile.

Otilia… Tot ea Oti-Oti, tot ea Oltiţa… tot ea lupuşor flămînd (pe vremea cînd avea 2 luni), tot ea… domnişoara de onoare la nunta mea… Eu aveam 19, ea avea 1 lună şi 3 săptămîni… Otilia…. Nu ştiu cum e să ai o soră cu aproape 20 de ani mai mică, pentru că nu am simit niciodată acest lucru, mai ales de cînd a crescut.

Nu ştiu cum e să simţi acea singurătate fără margini, pentru că atunci cînd mă îmbrăţişează, mă sufocă. Nu-mi scrie sms-uri zilnic, nu vorbim de 7 ori pe zi la telefon, dar nu ştiu cum a făcut că îmi umple toate golurile, îmi leagă toate rănile, îmi linişteşte ploile şi-mi răcoreşte arsurile.

E destul să închid ochii şi apare în faţa mea.

Ca un vis, ca o binecuvîntare, ca o iertare, ca o lacrimă, ca o iubire ….. pînă cînd moartea ne va despărţi.

Otilia e minunea tîmplelor mele albe şi certitudinea ca Dumnezeu este în mine, în mama, în tata, în familia noastră…

Nu ştiu de ce, despre dureri e mai uşor să vorbeşti decît despre bucurii care-ţi sugrumă gîtul…

Otilia e sora mea şi nu trebuie să o împart cu nimeni. Pentru că e Unica şi căutînd cuvinte care să o identifice, mă sufoc de lacrimi. Nu pentru că sunt o De neputinţă…. de a ţine o mare bucurie în suflet. Ea pur şi simplu nu încape acolo.

Bucuria mea astăzi împlineşte 16 ani…. şi asta e prea mult pentru o “sensibilă” :) ca mine.

Mă sufoc …  şi cînd o văd îmi vine să o cuprind atît de tare încît să o doară, îmi vine să le spun alor mei că eu mai mult o iubesc. Îmi vine să spun lumii întregi: LUME!!!!!! AM O SORĂ ŞI ASTĂZI FACE 16 ANI.

Am o soră despre care nu pot scrie poezii, nu pot însăila… fraze frumoase.

Am o soră şi vreau să mă îmbăt de fericire.

p.s. Iubirea mea mărunţică… :) , cînd erai mică, îmi placea să ascult această piesă 24 de ore fără întrerupere… şi cînd mă apuca cîntatul, tu suceai mutrişoara într-un fel anume.. şi începeai să plîngi. Îţi părea că plîng şi eu, sau cîntam aşa de parşiv… :) . Nu ştiu.

Azi, îţi dărui această piesă…

YouTube previzualizare imagini

6 comentarii la “Ce dor mi-a fost…”

 1. Nadia spune:

  Draga mea, sincer m-au dat lacrimile. te felicit ca ai o sora atit de frumoasa, eu tot am o sora care imi aduce multe bucurii. Ce fericite suntem… Pupo de la mine :)

 2. marry-xica.star spune:

  cit de frumos!
  OTILIA, FELICITARI!
  Indiana, FELICITARI! aveti o sora tare-tare frumusica, si chiar draguta! vreau si eu o sora!

 3. Natalia spune:

  La multi ani pentru Otilia! Lamulti ani pentru voi! Si eu ma bucur ca sunt sora mai mare si ca viata mea este mai plina pentru ca am o sora…Printre randurile tale ne regasim toate surorile…

 4. Vio spune:

  Indi, e pentru prima dată cînd mai întîlnesc această diferenţă de vîrstă între surori. Sînt şi eu sora cuiva, cu 19 ani mai mare decît mine. Şi cu 14. Am avut, de-a lungul anilor, trei mame, apoi o mamă şi două surori, apoi o mamă şi două prietene, duoă confidente. Ce mîndră mă simt cînd le învăţ eu pe ele minte, cînd ele îmi cer sfatul, cînd cei din jur nu fac diferenţă între cei 33 ai mei şi 52 şi 47 ai lor.

  Să-ţi fie sănătoasă Otilia şi să fie/rămînă enigmatică!

 5. el spune:

  1..2..3..4..5..6…..shapte???boboci…doar Toamna se numara,nu?ceilaltzi zece eu shtiu unde se ascund!!sic!….vezi acolo(de fapt trebuie sa fii nebun ca sa nu vezi) in poza o pupila care tinde sa se ascunda t a n d r u(subliniat)in coltzul ochiului?ei…aceea nu este o privire oarecare care poate vi intilnita oriunde shi oricind….pai uite in privirea aceea poate sa se ascunda ceilaltzi 10 boboci de ani…bine ca acolo nu sint asunshi numai ceilaltzi boboci…acolo se ascund o miime de miimi de visuri de culori de toamne,ca altfel nu cred ca ar fi ieshit la intimplare un coltz de ochi care tinde spre o aura anume ,atit de vadit….de fapt trebuiau sa fie 16,da ies 17….adica acesta a fost un fel de :LA MULTZI MULTZI ANI!!pentru ultimul,adica pt primul cu.. cu uitatul cela spre un spatziu atit de misterios.zii tu ca un nene nebun pe care l-ai cunoscut odata,om tandru in vis, a zis asta.

 6. OTILIAN spune:

  Hai sa fim frati de cruce (sau de condei). O sa ai o surioara Otilia si un frate Otilian. Pricolno.

Lasă un răspuns