Cine sunt eu?! Masca jos!

A fost odată ca niciodată o seară de iulie cînd am cerut părerea unui Nu-ştiu-cum-să-i-zic. I-aş zice “DRUG”, da nu-i place cuvîntul.  Aşa şi rămîne… “nu-ştiu-cum-să-i-spun”. Îi dădusem un text şi, după ce l-a citit, mi-a zis: “Zi-mi şi mie, ce ai vrut să spui?!”

Nu am găsit ce să-i răspund. Nici nu am căutat o replică. Avea dreptate.

Acum, stau la podele şi mă bunghesc ca toanta într-un laptop. Vreau să scriu ceva. Înjghebasem adineaori cîteva fraze, chiar frumoase, aşa cum se cade să fie pe un blog în care s-a investit atîta timp, bani (hai să nu ne ferim de cuvîntul ăsta de parcă ar fi rîie)… şi oleacă de minte, asta… dacă “nu te minte…”.

Vreau să scriu … da nu ştiu despre ce vreau să scriu cînd nu vreau să scriu despre ceea trebuie sau despre ceea ce “ar fi frumos”.

…. nu se poate să spui şi să scrii numai aiureli! Că doar suntem maturi, avem  7 ani de Zile pe toloacă şi tot 7 ani de Nopţi petrecute în patul “casei părinteşti… ce iată, …. se vinde”. Într-un cuvînt, am vrut să spun că am oleacă de-ani-de-pe-lîngă-casă da azi, nu prea am ce face cu ei şi nici nu am ce spune, cu atît mai mult, nu am ce scrie.

Uite aşa mă chinuiesc de vreo două ceasuri…. şi trei luni.

Despre ce să scriu cînd nu pot scrie despre ceea ce vreau să scriu?! Asud, curg şiroaie de pe mine – nu se poate!

Şi cum stau eu aşa, se aşează lîngă mine Madame şi, delicat, îmi şopteşte la ureche: “Ce vrei să spui?!”

… ţi-aş spune eu ce vreau să spun…

… aş povesti despre IEPURI…. dar o să mă credeţi ţicnită… da azi, despre altceva nu vreau să vorbesc. Vreau să vorbesc despre iepuri, lupi…. şi nu se poate.

De asta, m-am gîndit să scriu despre măşti. Ce ştiu eu despre ele?! Ca sunt multe, diferite,  ieftine … uşor de dat, imposibil (la un moment dat) de primit.

Cine eşti Tu?! Masca jos! Ai curaj?!

Dăruiţi măşti… dăruiţi  în fiecare zi cîte una.

Dăruiţi măşti, oameni buni… Zilnic!!! Fiţi generoşi!

Cine ştie, poate într-o zi, din oglindă te va privi ultima … şi singura pe care nu ai cunoscut-o.

p.s. Pe asta, nu o lăsa să cadă.

2 comentarii la “Cine sunt eu?! Masca jos!”

 1. deja-vu spune:

  Indi, revolta interioara? Refuz de a fi cine trebuie sa fii si nu cine vrei? Momente din astea are toata lumea. Apoi ne conformam si go on… ca deseori nu prea avem de ales. Ma bucur sa aud ca mai esti, pe blog adica. Intru mai rar acu’, dar tot cald e pe aici. :)

  • Indiana spune:

   Revolta interioara… o da, toti avem asa ceva. Cu cit inaintam, cu atit mai des ne punem intrebari pentru care raspunsuri nu mai sunt.. :) Viata e asa cum o vedem, cum o facem… Imi veni sa sciru anume asta. Am scris. Da, mai sunt. Adica, revin. Tacerile sunt de aur cind nu ai ce spune.. :) parca asa spunea… un omulean. :)
   Da eu la tine vin des… si, cine sa-mi vorbeasca… :) cafeaua – rece… of, ma atac.. :) ia pune o cafea ca a venit toamna.. si hai sa ne intrecem cu ea, vrei? :)

Lasă un răspuns